HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. január 10., csütörtök

Tárkonyos krumplileves zöldségesen, kolbásszal

Tárkonyos krumplileves zöldségesen, kolbásszal


Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1/2 db kicsi karalábé
  • 1!2 db kicsi zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • tárkony
  • 1 köteg zellerlevél
  • 1 köteg petrezselyem 
  • 1/2 szál füstölt csípős parasztkolbász
  • tej

  • Elkészítés: 

    A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret hosszúkásra,  a krumplit kockára vágom, a lábasba teszem, feleresztem vízzel, fűszerezem. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Beleteszem a karikára vágott kolbászokat. Öntök bele kevés tejet.



    1 megjegyzés: