HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. december 14., péntek

Pizzasonka tükörtojással, csicsókával, tejszínes sonka ragúval

Pizzasonka tükörtojással, csicsókával, tejszínes sonka ragúval

Hozzávalók:
  • 6 db csicsóka 
  • 1 vastagabb szelet pizzasonka
  • 1 szelet pizzasonka
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • főzőtejszín
  • 3 db chili paprika
  • petrezselyem
  • olívaolaj
Elkészítés:

A csicsókát megpucolom, alaposan megmosom, kockára vágom, a paprikát hosszában kettévágom, felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom, a hagymákat aprítom.. A vastagabb szelet pizzasonka közepét kikanyarítom, a belsejét a másik pizzaszelettel együtt kockára vágom..A hagymákat aprítom.

Egy serpenyőbe olívaolajt öntök, közepébe beállítom a pizzasonkahengert, köré rakom a többi hozzávalót, rávágok 2 chilipaprikát, fűszerezem, el kezdem sütni. Egy idő után felöntöm a tejszínnel. Amikor már puha, a pizzasonkahengerbe beleütök egy tojást, szórok rá piros paprikát, készresütöm.

Tálaláskor a tányér közepére állítom a pizzasonkahengert, köré pakolom a ragút, a tükörtojásra rakom a  petrezselymet s a chilipaprikát.




P.S. : Több receptnél olvastam, hogy a csicsókát édeskrumplinak is nevezik. Nos, ez lehet, hogy így van, de ez egy nagy tévedés. A csicsókának semmi köze az édes krumplihoz, nemcsak hogy másképp néz ki, de rendszertanilag sincs semmi köze egymáshoz a két növénynek. Ízben is eltérnek egymástól, ráadásul árban is nagy különbség van közöttük.  Az igazi édeskrumpli sajnos eléggé húzós árban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése