HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. november 21., szerda

Tejfölös, rumos szőlő-gesztenye krémleves

Tejfölös, rumos szőlő-gesztenye krémleves

Hozzávalók (1 adag)
  • 1 fürt fehér szőlő
  • 1 marék sült gesztenye
  • 2 ek cukor
  • vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • rum 
  • tejföl
  • főzőtejszín 

Elkészítés:

A szőlőt leszemezem, a gesztenyét megpucolom,  s felteszem főni egy kevés vízben, cukrozom, fűszerezem. Amikor már minden puhára főtt, félreteszek 1 gesztenyét és 4 szem szőlőt, a többit beöntöm egy keverőedénybe,  hozzáadom a rumot és a tejfölt, botmixerrel összekeverem. Tálaláskor ráteszem a gesztenyét, s a szőlőszemeket, locsolok rá tejszínt.

P.S. Ilyen hűvös, borult, ködös időben kiváló melengető leves.


1 megjegyzés: