HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. október 10., szerda

Jól belakott, aztán meghalt a csótányevőbajnok

Jól belakott, aztán meghalt a csótányevőbajnok

Egy újabb elképesztő cikket találtam ma az [origo] nagyvilág oldalán.

Bolond ez a világ, elképesztő, hogy mik vannak:

" Többtucatnyi élő férget és rovart evett meg, nyert egy pitont, de nem sokkal a verseny után meghalt

Nem sokkal az után, hogy többtucatnyi élő rovart és férget megevett, meghalt egy floridai csótányevőverseny győztese - számolt be internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium. A 32 éves Edward Archbold összeesett abban a kisállatkereskedésben, ahol a harmincfős versenyt tartották.
A hatóságok most a boncolás eredményét várják, hogy kiderüljön, pontosan mi okozta a férfi halálát. A rendőrség szerint ugyanis a többi résztvevőnek semmi baja nem lett a verseny után. "Rettenetesen érezzünk magunkat" - mondta a verseny szervezői nevében a kisbolt tulajdonosa, aki szerint Archbold jól nézett ki a verseny előtt, nem tűnt betegnek."

Az angol szöveg címében cockroach-evő versenyről van szó, bár igaz, hogy az alcímben aztán megjelennek a férgek és rovarok is.Hogy aztán a szerencsétlen ember miben halt meg, ezek után nem tudni. A rendőrség is tanácstalan, mivel a többi - mintegy - 30 résztvevő - nem betegedett meg. Többet majd csak a boncolás után lehet tudni. Ben Siegel - az üzlet tulajdonosa sajnálatát fejezte ki. Ügyvédje azt nyilatkozta, hogy a résztvevők aláírtak egy nyilatkozatot, hogy minden felelősséget magukra vállalnak az ebben az egyedülálló és unortodox (nem tudom Matolcsy olvasta-e ezt a hírt?!?) versenyben való részvételért.


Roaches

Iránban szép termetes  cockroach-ok voltak, de eszembe sem jutott, hogy megkóstoljam őket. Ha most ezek után belegondolok, nem bánom, hogy nem adtam át magam ennek a kulináris élvezetnek.

A verseny fődíja egyébként egy piton volt, amit Archbold annak a barátjának adott volna el, aki benevezte őt a versenyre.

A csótány mellesleg számos országban csemegének számít, de nem nyersen, s főleg nem elevenen eszik meg, hanem sütik, főzik. Állítólag nagyon egészséges, gazdag fehérjékben.

Dél-Koreában sok furcsaságot ettem, amiről se előtte, se utána nem tudtam meg, hogy mi az, remélem csótány nem volt közte. Bár sokak szerint kifejezetten finom. 

6 megjegyzés:

  1. Jesszus. Hogy mik vannak. Bolondok az emberek. Már akkor ezt mondtam mikor a Való Világ valamelyik adásában is csótányokat kellett enniük a lakóknak.

    VálaszTörlés
  2. Hát ha ennyi esze van... "Nagy az Isten állatkertje" szokták mondani...

    VálaszTörlés
  3. Ezekről, meg hogy vannak olyan népek akik eszik sülve és főve ezeket a szörnyű bogarakat, már régóta tudok. Elképesztő a számomra még az is, ahol ez - ázsiai országok -
    benne van az étkezési szokásaikban, így nőnek fel stb. De, hogy az angolok ilyen bolondok azt azért furcsának tartom. Voltam ebben az országban többzör is, amely nagyon tradicionális, merev és válogatós, nem is hiszem el, hogy igazi angol volt aki belehalt a bogarak evésébe. Talán egy bevándorló ázsiai volt.
    Te is bevállalós vagy úgy gondolom, én meg nem ennék semmit amiről nem látom, hogy mi az vagy nem tudom, még normálisnak tűnő ételt sem ha az számomra szokatlan.
    Egyébként biztos emlékszel arra a magyar tv műsorra ahol valamelyik dzsungelba voltak a versenyzők és ott volt olyan feladat, hogy ilyen szörnyű bogarakat kellett enni és megette a továbbjutás miatt a két versenyben levő - most nem jut az eszembe a nevük, de ismertek a magyar médiában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, a clipp minősége nem a legjobb, így nem igazán látszik, hogy európai/esetleg angol vagy ázsiai bevándorló az illető.

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Hát, mit ne modjak, eléggé bizarr az ízlése, aki csótányt - pláne élőt - eszik. Habár valamelyik valóságshowban - én nem néztem, csak a reklámot láttam - volt ilyen feladat, azt hiszem, ez elég durva.

      Törlés