HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. október 26., péntek

Gombás, sonkás, mángoldos, sajtos omelette bruschettá-val

Gombás, sonkás, mángoldos, sajtos omelette bruschettá-val


Aki szereti az olasz ízvilágot, annak bejön ez az omlett.

Hozzávalók :

  • 10 dlg csiperke gomba
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/2 db póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • 1 levél mangold
  • bazsalikom
  • 1 púpozott kanál liszt
  • 1 kevés tej
  • 1 szelet pizzasonka
  • füstölt sajt
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • édes chili szósz
  • 2 szelet toast kenyér

Elkészítés:

A vöröshagymát szeletelem, az egyik fokhagymát apróra, a póréhagymát, hegyes- és chili paprikát karikára vágom, 1 paradicsomot kockára vágok, a másikat szeletelem, a petrezselymet, s a mángoldot darabolom.  A pizzasonkát kockára vágom, a sajtot durván lereszelem.

A tojásokat felverem, fűszerezem, belekeverem az egyik chilit, a petrezselyemzöldet, lisztet, tejet és a sajt felét.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a paprikákat, a sonkát, végül a gombát, mángoldot és a paradicsomot. Félreteszem, melegen tartom.  A toast kenyereket megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, meglocsolom olajjal.

A serpenyőben most az omelette-t készítem el, rápakolom a tölteléket, locsolok rá chili szószt, félbehajtom, melléteszem a szeletelt paradicsomot.

Tálalok, az omelette-re teszem a sajt másik felét, mellé kerül a paradicsom és a bruschetta fokhagymával. Díszítem bazsalikommal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése