HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. szeptember 5., szerda

Rántott hering sült petrezselymes krumplival

Rántott hering sült petrezselymes krumplival


Ha halra vágyunk, de nem akarunk sokat bíbelődni vele.

Hozzávalók :

  • 1 doboz (4 db, 50 dkg) rántott hering pikáns szószban
  • 5 db közepes nagyságú újkrumpli
  • olíva olaj
  • citrom
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fehér bor (Cserszegi fűszeres)

Elkészítés:

A krumplit megmosom, majd felteszem héjában főni. Amikor már majdnem megfőtt, elzárom a tűzhelyet, lehűtöm, majd megpucolom, s felszeletelem.

A krumplikat kevés olíva olajon, melyhez a a hering szószából (ami az olíva olaj mellett ecetet, vöröshagymát, fűszereket is tartalmazott) is öntök egy keveset, megsütöm kakukkfű, és aprított fokhagyma hozzáadása mellett, szórok rá vágott petrezselymet.

A végén hozzáadom a heringeket, átsütöm, facsarok rá citromot öntök rá fehér bort, majd tálalom.

A tányérra teszek két szelet halat, krumplit, díszítem citrom karikával, petrezselyem zölddel és chili paprikával. Fehérbort iszom hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése