HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. június 20., szerda

Vodkás, kapros, joghurtos uborkaleves lehűtve

Vodkás, kapros, joghurtos uborkaleves lehűtve


Melegben egy hűsítő, finom leves, pillanatok alatt kész.

Hozzávalók:
  • 4 db ecetes uborka
  • 2 dl uborkalé
  • kis darab torma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • őrült fekete bors
  • vodka
  • 3 kanál joghurt

Elkészítés:

Az uborkákat hosszában négybe vágom, majd karikázom. A fokhagymát, tormát és a kaprot aprítom. Tányérba teszem, fűszerezem, öntök bele egy kupicányi vodkát, kanalazok rá joghurtot, díszítem kaporral, s a hűtőbe teszem, hogy a leves lehűljön, s az ízek összeérjenek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése