HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. február 17., péntek

Pintér szerint is meg lehet élni 47000 Ft-ból

Pintér szerint is meg lehet élni 47000 Ft-ból

A Corvinus Egyetemen a minisztériumok vezetőit és egy-egy ellenzéki politikust vendégül látó tárcatükröket 1993 óta rendszeresen megrendezik. Az ezévi rendezvényen, melyen Török Gábor politológus moderátorkodott,  folytatott Pintér Sándor kontra Vona Gábor vitán a belügyminiszter is azt mondta, hogy meg lehet élni 47000 Ft-ból, igaz Matolcsyhoz képest ő már finomított.

Az alábbi szöveg az ATV.hu oldalon jelent meg:, változtatás nélkül adom közre, még a gépelési hibát sem javítottam:

"Pinté szerint meg lehet élni 47 ezerből

Hatalmas taps fogadta azt a hallgatói kérdést, miszerint a vita résztvevői szerint meg lehet-e élni 47 ezer forintból. Pintér Sándor azt mondta: "ha megtermeli a saját településén azokat a javakat, amelyek az élelmezéséhez szükségesek, kap hozzá megfelelő nevelt állatot (…), akkor meg". Vona (Zázrivecz) Gábor nyilvánvalónak nevezte, hogy ennyi pénzből nem lehet megélni, majd hozzátette: a válasza egyértelmű: ki kell próbálni."

Csak zárójelben jegyzem meg, Hegedűs Zsuzsa szociológus kormánybiztosként már korábban elkezdett egy ilyen programot, a hírek szerint nem nagy sikerrel, a földet nem igazán művelték a kedvezményezettek, megsegítettek, az állatok zöme pedig elhullott, illetve megették. (Nyilván nem volt elég takarmány, s nem tudták kivárni, míg az állatok megnőnek.)

Az megint egy másik kérdés, hogy egyre többen mondják, a kisüzemi termelés nem tud versenyezni a multik áraival, s akkor még nem beszéltünk a három csapásról. belvíz, árvíz, aszály., amit én kiegészítenék a negyedikkel, a kártevőkkel. A növényvédő szerek megfizethetetlenek. Az állattartásnál a takarmány többe kerül, mint a hús. A szigorodó EU-s előírások már csak hab a tortán. Ismert, hogy július után a gazdák tucatjai lesznek kénytelenek a csirketartásról, tojástermelésről leállni.

3 megjegyzés:

  1. Ez akkor most 'gasztronómiai, kulináris blog' vagy politikai?

    VálaszTörlés
  2. Ez gasztronomiai blog,sok-sok recepttel, de időnként a gondolataimat is leírom. A megélhetésben a táplálkozás is benne van.
    A téma társadalmi kérdés, attól óvakodtam, hogy politikát is belevonjak.
    A blogban 960 bejegyzés van, ebbe talán belefér ez a 3 megjegyzés, ami ezzel a témával foglalkozik.

    VálaszTörlés
  3. Pintérnek se legyen többje sose a megélhetésre!!

    VálaszTörlés