HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. február 10., péntek

Mennyiből lehet ma megélni Magyarországon?

Mennyiből lehet ma megélni Magyarországon?

A facebook-on találtam ezt a plakátot:



A plakát alapja nyílván Matolcsy cinikus, s felháborító kijelentése, amikor  a Számvevőszéki és Költségvetési Bizottság január végi meghallgatásán azt magyarázta, hogy "higgyék el, (havi) 47 ezer forintból nagyon jól meg lehet ma Magyarországon élni. Megnyugtatóan, kiszámíthatóan." Gondolom, ez nem csak nálam verte ki a biztosítékot. Ez az ember jó esetben nincs tisztában a realitásokkal (amit nem hiszek), vagy nagyon hűlyének néz mindenkit (s ez a valószínűbb).

Kívánom neki, hogy próbálja meg, éljen ő meg ennyiből (szolgálati gépkocsija, különböző juttatásai, tisztelet díjai, a parlamenti kedvezményes büféje stb. nélkül), s hirdesse tovább az unortodox gazdaság politikáját hívei körében, csak távozzon már végre a posztjáról, s ne rombolja tovább a gazdaságot, ne taszítson még több embert egyre nagyobb szegénységbe. De az egyetemet is kerülje el, hogy a jövő közgazdászait ne fertőzze tanaival, melyet bal és jobboldali elismert közdászok egyaránt kritizálnak, alapjaiban hibásnak tartanak

Elég, ha csak elődjét  Chikán Attilát, vagy Bod Péter Ákost, vagy újabban Járai Zsigmondot, miután lemondott megbízatásáról, vagy Kupa Mihályt, vagy László Csabát, a néha kritizáló Varga Mihályt, a miniszterelnökhelyettest (korábbi pénzügyminisztert) megemlítem, ill. Bajnai Gordont, Békesi Lászlót, Bokros Lajost,  Medgyesi Pétert, Oszkó Pétert, Róna Pétert, Veres Jánost. A sort még lehetne folytatni közgazdászokkal, egyetemi tanárokkal. Nem tudok olyan elismert közgazdászról, aki helyeselné Matolcsy ámokfutó elképzeléseit.

Ami mindannyiunk javára válna, dolgozzon inkább a saját cégénél, s ott alkalmazza a "csodálatos" unortodox gazdaság politikáját. Azt úgy teszi tönkre, ahogy akarja.

A Matolcsy nyílától ments meg Uram minket!

4 megjegyzés:

  1. Egyetértek minden mondatoddal, de magától nem fog lemondani, a miniszternöknek - aki oda tette ahol van - kellene leváltania. Nekem sem tetszik se mint ember se mint szakember. De az még nem nagy baj, hogy emberként nem tetszik, de az már igen, hogy szakemberként sem.

    VálaszTörlés
  2. Aki odatette, az nem fogja soha beismerni, hogy tévedett, egyébként is, csak nem fogja levágni a jobbkezét? Pedig már az első ciklusában is rájöhetett volna, hogy alkalmatlan erre a posztra.

    VálaszTörlés
  3. Röviden én is csak annyit tudok mondani hogy éljen meg ő ennyi pénzből, legalább kipróbálhatná ! Ez a megjegyzése pofátlanságnak tűnik, vagy nem itt él?

    VálaszTörlés
  4. Én is kívántam már neki, hogy sose legyen többje a megélhetésre!!

    VálaszTörlés