HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. január 22., vasárnap

Chilis, currys csirkecomb rozmaringos sült krumplival és zölségekkel

Chilis, currys csirkecomb rozmaringos sült krumplival és zölségekkel


Bár a chili és a curry kedvelt az indiai konyhában, ez nem kifejezetten indiai étel.

Hozzávalók
  • 2 db csirkecomb
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 db kisebb brokkoli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 szál kisebb póréhagyma
  • 1 szál angol zeller
  • 4 db csiperke gomba
  • rozmaring ág
  • kakukkfű
  • bors
  • curry
  • őrölt chili paprika
  • chili paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • petrezselyem
  • olíva olaj
  • chili szósz

Elkészítés:

A csirkét sózom, borsozom, megszórom chili porral, curryval, beteszem egy edénybe, öntök rá olajat, s néhány napig ebben a pácban tartom.

A sütés napján a krumplit, répát, brokkolit megfőzöm. Egy serpenyőbe teszem a bepácolt combokat, mellé a szeletelt krumplit, répát, hagymákat, gombát, fűszerezem, a krumplira teszek rozmaringot, s párolom, ill. megsütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy combot, s mellé zöldségeket. A krumplira szórok petrezselyem zöldet, a combra teszek egy chili paprikát, s locsolok rá chili szószt.




5 megjegyzés:

  1. Ezt is elfogadtam volna ebédre!

    VálaszTörlés
  2. Imádom a sült csirkecombot...Nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  3. Hűűű, nagyon jól néz ki:) Biztosan isteni finom volt:)

    VálaszTörlés
  4. Isteni lehetett!! Megéheztem, ahogy a képet megláttam!!

    VálaszTörlés
  5. Guszta, színte kínáltatja magát ! Nagyon finom lehetett !

    VálaszTörlés