HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. november 10., csütörtök

Májkrémes gombapörkölttel töltött paprika és gombafejek krumpliágyon, csőben sütve

Májkrémes gombapörkölttel töltött paprika és gombafejek krumpliágyon, csőben sütve

Ígértem még további gombapörköltes ételt, ami nem a szokásos gombapörkölt krumplival, vagy tésztával, esetleg nokedlivel. Íme:

Hozzávalók :
  • 3 db TV paprika
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 3 db nagyobb krumpli
  • vörösboros gombapörkölt
  • májkrém
  • trapista sajt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
A paprikákat és a gombafejeket olíva olajon párolom, elősütöm egy nyél nélküli serpenyőben. A krumplikat héjában félig megfőzöm, a sajtot lereszelem.

A vörösboros gombapörköltet egy tálban összekeverem a májkrémmel.
A serpenyőből kiveszem a paprikákat és a gombafejeket. A krumplit megpucolom, s beleszeletelem a serpenyőbe, sózom, borsozom, s megszórom paprikával. Az TV paprikákat megtöltöm a masszával, s ráteszem a krumpli ágyara, ráhelyezem a gombafejeket is, melyekre szintén pakolok a töltelékből. Melléjük helyezem a hegyes paprikákat is, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre. Majd rászórom a reszelt sajtot, s továbbsütöm grill fokozaton, míg szép aranybarna nem lesz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése