HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. október 8., szombat

Vörösboros babgulyás sertéshússal

Vörösboros babgulyás sertéshússal

Hozzávalók :
  • 20 dkg fehér bab
  • 15 dkg bőrös sertés hús
  • 1 szelet szalonna
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1/2 db paradicsom
  • 1/2 szál sárgarépa
  • 1/2 szál petrezselyem gyökér
  • sűrített paradicsom
  • petrezselyem
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • húsleves kocka
  • vörös bor
Elkészítés:

A babot előző este beáztatom.
Másnap a szalonnát felszeletelem, a húst kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet apróra vágom, a répát, a petrezselyem gyökért karikázom, a paprikát és paradicsomot darabolom.

Egy lábasban a szalonnát megsütöm, ráteszem a hagymákat, hozzá a húst, majd a zöldségeket, végül a babot, fűszerezem, feleresztem vízzel, beleteszem a leveskockát, s egy kanál sűrített paradicsomot,  puhára főzöm. A végén öntök hozzá vörösbort.
Tálaláskor rávágom a chilipaprikákat, s  díszítem petrezselyemlevéllel. Aki akar, tehet még bele egy kanál tejfölt is. (Nekem, most nem volt a hűtőben.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése