HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. október 7., péntek

Beköszöntött az ősz

Beköszöntött az ősz

Ez az időjárás teljesen megbolondult. Tegnap volt a nyár utolsó napja, ma ősz van, holnap talán már tél?
Mindenesetre a levegő erősen lehűlt, s reggel az egyik TV-csatorna csíkjára az volt kiírva, hogy hétvégén havazás lehetséges.
Megmenekültem a fűnyírástól. Ez örvendetes, de nem akarok helyette máris havat lapátolni. Mi lesz akkor Karácsonykor? Beköszönt a tavasz? Kivirágzanak a növények?

Mindenesetre, mielőtt a hó betakarja a kertet, készítettem néhány felvételt az utolsó szirmaikat bontó virágainkról.
Remélem, nektek is tetszenek majd.
















6 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a virágaitok! A leándert lassan viheted zártabb helyre, ha már annyira várod a havazást?:-)) Azt mondták hogy csak magasabb helyeken szállingózhat hó, ne pánikoljál a hólapátolás még azért odébb van!

    VálaszTörlés
  2. Ne izgulj, a jövő héten már jobb idő lesz...:)
    Úgyhogy a szépséges virágaidban még gyönyörködhetsz egy kicsit:))

    VálaszTörlés
  3. Az igazság az, hogy én egyáltalán nem várom a havazást. Amióta nem járok síelni, akár el is maradhatna a hó teljesen. Ami pedig a jövő heti jobb időt illeti, hétfő hajnalra már -1 C fokot várnak az időjósok. Ez a másik öröm, be lehet indítani a fűtést, s várhatom a horribilis gázszámlát. Bár tavaly a legkorszerűbb kazánt szereltettük fel, s padlófűtésünk van, ami alacsonyabb hőfoknál is kellő melegérzetet ad, a számlák a téli hónapokban sokkolóak voltak, annak ellenére, hogy az alsó szintet már évek óta nem fűtjük.
    Egyszóval utálom a telet. Ha hinnék a reinkarnációban, legközelebb a trópuson, de legalább is a mediterrán vidéken születnék újra.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek a virágaitok. Én is inkább a nyarat szeretem, a telet pedig nem annyira. A gázszámláról, pedig ne is beszéljünk, mert horrorisztikus. Reménykedem, hogy még visszatér a vénasszonyok nyara.

    VálaszTörlés
  5. Most jutottam el addig, hogy több bejegyzésedet megnézzem, csodásak a virágaitok :)!

    VálaszTörlés