HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. szeptember 8., csütörtök

Tejfölös burgonyaleves zöldségesen, virslivel

Tejfölös burgonyaleves zöldségesen, virslivel

Hozzávalók :
  • 2 db nagy krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 1 szelet zeller
  • petrezselyem
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma zöldestűl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db étkezési paprika
  • 1 db chili paprika
  • 6 db közepes csiperke gomba
  • babér levél
  • őrölt fekete borőrölt piros paprika
  • 2 db zöldségleves kocka
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • füstölt szalonna
  • olíva olaj
  • tej
  • tejföl
  • 6 db Wiener virsli
Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát és a petrezselymet apróra, az újhagymát és a chilit karikára vágom. A répákat hosszabb darabokra szeletelem, a krumplit, a paprikát, a zellert és a paradicsomot kockára vágom, a gombákat kettőbe, háromba vágom. A szalonnát csíkokra szeletelem.
Egy serpenyőben a szalonnét olívaolajon megpirítom, hozzáadom a vöröshagymát, majd a fokhagymát és az újhagymát (a zöldje nélkül), végül a többi zöldséget, együtt dinsztelem, majd fűszerezem és felöntöm ízzel, belemorzsolom a leveskockákat.
Amikor kész öntök bele tejet,összekeverem,  beleteszem a virsliket.
Tálaláskor egy tányérba merem a levest, szórok rá újhagyma zöldet, s teszek rá egy kanál tejfölt.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, bár krumplilevest tejfölösen nem sokszor főztem, inkább csak rántással szoktam, de most szívesen elfogadnék egy tányérral ebből!

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon ritkán használok rántást, legfeljebb szórok egy kevés lisztet a zöldségekre a dinsztelés végén, vagy habarok. Itt most egyiket sem csináltam, s nem hiányzott. A tejtől selymes lett a leves, a tejföltől pedig kicsit sűrűbb és finom.

    VálaszTörlés
  3. Én is egyre ritkábban használok rántást, inkább sűrűbbre főzöm a levest.

    VálaszTörlés