HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. július 26., kedd

Sült sárga tőkehalfilé tőkehalmájjal, sült zöldségekkel és krumplival

Sült sárga tőkehalfilé tőkehalmájjal, sült zöldségekkel és krumplival

Hozzávalók :
  • 1 szelet sárga tőkehalfilé
  • tőkehalmáj (dobozos)
  • 2 db nagyfejű csiperkegomba
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • főző tejszín
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • olíva olaj
  • újkrumpli
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • fehér bor
  • főző tejszín
Elkészítés: 

A halfilét ketté vágom, sózom, borsozom, csepegtetek rá citrom levet, beteszem a hűtőbe.

Az újkrumplikat és  a gombát megpucolom, a paprikákat és a paradicsomokat félbevágom.
Egy serpenyőbe olíva olajat öntök, belehelyezem a halat, rá a májat, mellé  a zöldségeket, fűszerezem, megsütöm, a halra fehérbort és főző tejszínt öntök.

Tálaláskor egy tányérra elrendezem az ételt, díszítésként rakok rá egy citrom szeletet és petrezselyem levelet.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése