HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 25., péntek

Sajtos paradicsom krémleves Mozzarellával

Sajtos paradicsom krémleves Mozzarellával

Hozzávalók :
  • 1/2 l paradicsomlé
  • erőleves kocka
  • vaj
  • liszt
  • reszelt trapista
  • reszelt füstölt sajt
  • reszelt Parmezan
  • mini Mozarella
  • cukor
  • őrölt fehér bors
  • őrölt piros paprika
  • oregano
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék 
  • chili szósz
  • chili paprika
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • toast
  • fokhagyma
  • Rosmarino (extra szűz rozmaringos olíva olaj)
Elkészítés:

Vajon világosra pirítom a lisztet, ráöntöm a paradicsomlevet, fűszerezem, beleteszem az erőleves kockát, a reszelt sajtokat és az apróra vágott petrezselymet és bazsalikom levelet. Közben megpirítom a toastot, bedörzsölöm fokhagymával, öntök rá olívaolajat.
Tálaláskor a levest tányérba merem, teszek bele Mozzarella golyókat, a tányér szélére teszem a kettévágott toastot, díszítem bazsalikom levéllel és chili paprikával, s szórok rá Parmezan-t.


2 megjegyzés: