HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 4., péntek

Parmezános toszkán paradicsomleves bazsalikommal

Parmezános toszkán paradicsomleves bazsalikommal

Hozzávalók:

  • 1/2 l paradicsomlé
  • liszt
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • póréhagyma
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • oregano
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • bazsalikom
  • chili szósz
  • chili paprika
  • szikkadt zsemle
  • olívaolaj
  • extra szűz olíva olaj
  • reszelt Parmezán
Elkészítés: 

Egy kis fazékban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, szórok rá egy kevés lisztet. Felöntöm a paradicsomlével, beleteszem az apróra vágott bazsalikomot és a  fűszereket, s felforralom.
Közben egy szelet szikkadt zsemlét megpirítok, bedörzsölöm fokhagymával, s kockákra vágom.
A levest tányérba merem, ráteszem a zsemlekockákat, meglocsolom extra szűz olíva olajjal, szórok rá Parmezán sajtot, s díszítem chili paprikával és egy bazsalikom levéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése