HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. január 27., csütörtök

Sült gombás tészta, megpirítva

Sült gombás tészta, megpirítva

Gombás tésztát már többféleképpen készítettem.

Gombás tészta olívabogyóval, chilivel

Gombás tészta reszelt sajttal

Finom vega tésztasaláta

Gombás tejfölös sajtos tészta

Gombás tojásos tészta

Ezúttal egy egyszerű, gyors változatot választottam.

Hozzávalók:

  • tészta
  • 1  fej hagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 csiperke gomba
  • füstölt szalonna
  • olíva olaj
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • fehér bor
  • ketchup
  • chili szósz
  • fokhagymás petrezselymes fűszerkeverék
  • tejföl

Elkészítés:

A tésztát felteszem főni. Egy serpenyőben a füstölt szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom egy kevés olajon. Hozzáadom a  darabolt gombát, fűszerezem Vegetával, őrölt borssal. Amikor kész, hozzákeverem a tésztát, s egy kicsit megsütöm.
Tálaláskor megszórom a fokhagymás petrezselymes fűszerkeverékkel, teszek rá ketchupot, chili szószt és tejfölt.
Uborkasalátát fogyasztok hozzá.

1 megjegyzés: