HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. december 9., csütörtök

A tökéletes gesztenyepüré

A tökéletes gesztenyepüré – recept

A gesztenyepüré, jókora tejszínhab dombocskákkal, sokunknak ellenállhatatlan csemege. Nem csoda, hogy bekerült az ország kedvenc édességeinek tízes toplistájába is. Bizonyára dobogós is lehetne, ha mindenhol valóban szelídgesztenyéből készülne. Igaz, így egy kicsit időigényes, de legalább otthon ne sajnáljuk magunktól az igazit.



Fotó: Aréna 2000

A cikk folytatása -->







3 megjegyzés:

  1. A kép is gyönyörű! Nagyon megkóstolnám! :DDD

    VálaszTörlés
  2. Keserű igazság, amit a cikk bevezetőjében olvashattunk, hogy a fagyasztott masszát növényi alapú, flakonos nem tudom mivel fojtjuk le. Már a gondolata is hervasztó. Én évekkel ezelőtt megmentettem a ma már több, mint 30 éves családi habszifont és ha szükséges, addig keresek, amíg olyan üzletet nem találok, ahol még kapni hozzá patront. Olyankor több dobozzal veszünk, mert volt olyan év, hogy a hatodik üzletben leltünk ilyenre és az utolsó két dobozt vettük meg. Most karácsonykor könnyebben hozzájutottunk, de a pénztárnál megjegyezték, hogy nagyon kevesen keresnek már ilyet. Ennélfogva akár kisebb, akár nagyobb üzletről van szó, alig rendelnek, sőt, van ahol nem rendelnek, mert az emberek nem keresik és vissza kellett küldeniük a gyártónak. Csak remélni merem, hogy nem kopik ki végleg a kereskedelemből. Fel nem foghatom, hogy emberek hogyan képesek azt a flakonos borzalmat fogyasztani!

    VálaszTörlés