HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 27., szombat

Zöldséges húscsíkok rizzsel

Zöldséges húscsíkok rizzsel

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésszűz
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db répa
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db paradicsom
  • 1 db piros kápia paprika
  • 1 db nagy zöld hegyes paprika
  • 1 db chili paprika
  • 1 db nagyfejű csiperke gomba
  • Vegeta
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • mogyoró
  • 5 szem mag nélküli olíva bogyó
  • vörös bor
  • chili szósz
  • tejföl
  • olaj
  • 20 dkg rizs

Elkészítés:

A húst vékony csíkokra vágom. A szalonnát szeletelem, a hagymát és fokhagymát apróra vágom. A répát és a cukkinit szeletelem. A paprikákat, paradicsomot és a gombát darabolom. Az olíva bogyókat és a mogyorókat félbevágom.
A rizst sós vízben megfőzöm.
Egy serpenyőben olajon a szalonnát megpirítom, ráteszem a hagymát és a fokhagymát, s megdinsztelem. Hozzáadom a húst és egy kevés vizet, fűszerezem és lefedve lassú tűzön párolom. Félidőben beleteszem a zöldségeket, öntök bele vörösbort és készre párolom.
Tálaláskor a tányérra teszem a rizst, s ráhalmozok egy kupac zöldséges húst. Teszek rá tejfölt, chili szószt és megszórom fokhagymás petrezselymes fűszerkeverékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése