HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. november 1., hétfő

Sült kacsacomb sült petrezselymes krumplival, párolt lila káposztával, mandarinnal


Sült kacsacomb sült petrezselymes krumplival, párolt lila káposztával, mandarinnal

Hozzávalók:

  • 1 db kacsacomb fejenként
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kacsazsír
  • fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • friss majoranna
  • fehérbor
  • méz
  • lila káposzta
  • vöröshagyma
  • alma
  • vaj
  • cukor
  • köménymag
  • babérlevél
  • ecet
  • ételízesító
  • fehér bor
  • vörösbor
  • burgonya
  • friss petrezselyem
  • mandarin

Elkészítés:

A kacsacombokat ételízesítővel, borssal, paprikával bedörzsölöm, egy kevés kacsazsírt öntök rá, s beteszem a hűtőbe néhány órára.

A combokat belehelyezem egy serpenyőbe kevés kacsazsírral (a kacsa amúgy is sok zsírt fog majd engedni), teszek rájuk-melléjük bőségesen fokhagymagerezdeket, s a kertben frissen szedett kakukkfüvet és majorannát, kevés vizet öntök alá, lefedem, s nem túl nagy fokozaton párolom, időnként meglocsolom, a vége felé hozzáöntöm a fehérbort.
A krumplit megfőzöm, meghámozom, majd a kacsazsírban megpirítom, sózom, megszórom petrezselyem zölddel.
Közben felszeletelem a káposztát. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, teszek rá cukrot, karamellízálom. Rádobom a hagymát, majd a fokhagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát, az almát és néhány szelet citromot, sóval, borssal, köménymaggal, babérlevéllel ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, adok hozzá kevés ecetet, citromlevet és vörös bort, készre párolom.

A kacsacombokat átrakom egy nyél nélküli serpenyőbe, egy kevés zsírral meglocsolom, megkenem mézzel. Az alsó polcra rakom a lila káposztát. A sütőt grill fokozatra állítom, s addig sütöm, míg a a combok aranybarnák lesznek.
Tálaláskor egy lapos tányérra teszek egy combot, mellé a krumplit és a káposztát, s mandarinszeletekkel díszítem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése