HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 13., szerda

Töltött gombafejek és töltött paradicsom


Töltött gombafejek és paradicsom burgonya ágyon

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertés darált hús
  • 10dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 db nagy gomba
  • 3 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • Vegeta
  • petrezselyem
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfűt,
  • új krumpli
  • trapista
  • füstölt sajt
  • fűszeres olívaolaj

Elkészítés:

A hagymát megdinsztelem a fűszerolajon egy serpenyőben, rádobom a darabolt fokhagymát és a darált húst. Addig kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy tálba. A gombáknak kivágom a közepét, a paradicsomoknak levágom a tetejét, kikanalazom a belsejét, a tálba teszem. Megszórom Vegetával, adok hozzá őrölt pirospaprikát, őrölt fekete borsot, kakukkfüvet, beleütöm a tojást, összekeverem. A krumplikat megfőzöm a héjában, megpucolom.
A serpenyőben megpirítom a rizst, majd öntök rá vizet és félig megfőzöm, hozzákeverem a húshoz. Megtöltöm a gombákat és a paradicsomokat. A serpenyőbe felszeletelem a krumplit, rárakom a gombákat és paradicsomokat. A paradicsomokra visszateszem a sapkákat. A gombákat és paradicsomokat megszórom a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben megsütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése