HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 16., szombat

Töltött cukkini

Töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 20 dkg darált hús
  • 8 dkg rizs
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 7 db gombaszár
  • 1 db kisebb paradicsom
  • chili paprika
  • 1 db tojás
  • Vegeta
  • petrezselyem
  • újhagyma szára
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • fűszerolaj

Elkészítés:

A hagymát megdinsztelem a fűszerolajon egy serpenyőben, rádobom a darabolt fokhagymát és a darált húst és az összevágott gombát. Addig kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy tálba. Megszórom Vegetával, adok hozzá őrölt pirospaprikát, őrölt fekete borsot, kakukkfüvet, beleütöm a tojást, összekeverem. A krumplikat megfőzöm a héjában, megpucolom.
A serpenyőben megpirítom a rizst, majd öntök rá vizet és félig megfőzöm, hozzákeverem a húshoz.
A cukkinit félbevágom hosszában, levágom a végeit, bevagdalom, s beteszem a sütőbe, félig megsütöm. Kiveszem a sütőből, kivájom a húsát, hozzáadom a masszához, összekeverem. A cukkinit keresztben is kettévágom, rápúpozom a tölteléket, s 180 fokos sütőben megsütöm. Amikor már majdnem kész, rászórom a reszelt sajtot és készre sütöm.
Tálaláskor együtt tettem a tányérra a még megmaradt töltött gombával és paradicsommal, valamint petrezselymes, újhagymás sült krumplival. És szórtam rá még egy kevés reszelt sajtot.Hát nem gyönyörű a színek kavalkádja. Hátha még egy rendes fényképezőgépem is lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése