HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 7., csütörtök

Sült oldalas sülthagymával, paprikával és paradicsommal



Sült oldalas sült hagymával, paprikával és paradicsommal

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés oldalas
  • olíva olaj
  • 1 db paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű

Elkészítés:

A húst sózom, borsozom, megszórom paprikával. Beteszem egy jénaiba, öntök rá olíva olajat, ráteszem a fokhagymákat és a kakukkfüvet, s beteszem a hűtőbe egy napra.
Másnap átteszem a húst egy serpenyőbe, mellérakom a félbevágott paprikát, hagymát és paradicsomot. Fedő alatt sütöm. Időnként megrázogatom a tepsit, majd félidőben megforgatom a benne lévőket.
Rizzsel, párolt répával, lecsóval tálalom. A rizsre szórok petrezselyem-fokhagyma fűszerkeveréket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése