HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. október 6., szerda

Húsos rakott tök


Húsos rakott tök csőben sütve

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb tök fele
  • 30 dkg darált sertés hús
  • 1 pohár rizs
  • 2 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • 2 db paradicsom
  • reszelt sajt (trapista és füstölt)
  • reszelt Parmezan
  • tej
  • tejföl

Elkészítés:

A tököt kettévágom, meghámozom, s kiszedem a magját, legyalulom, félreteszem.
Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a darált húst, s fakanállal, kevergetem, illetve szétválasztom az összetapadt húsokat, hozzáadom a fokhagymát. Amikor a hús már kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.
A serpenyőben megpirítom a rizst, adok hozzá Vegetát, s felengedem vízzel, félig megfőzöm. Időnként megkavarom, hogy ne ragadjon össze. Hozzáadom a keverő tálhoz, ütök bele egy tojást, fűszerezem, s jól összekeverem.
Egy nagyobb fajansz tálat kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, elterítem rajta a tök felét, megszórom borssal és Vegetával, majd ugyancsak elterítem rajta a hús és rizs keverékét, végül lezárom a tök másik felével. Megszórom Vegetával, borssal. Locsolok rá egy kevés tejet. A 2 paradicsomot felszeletelem, s elrendezem a tök felületén. Majd bőségesen teszek rá tejfölt, megszórom a kakukkfűvel. Végül rászórom a reszelt sajtokat, meghintem zsemlemorzsával, majd Parmezannal. Lefedem egy fóliával , s beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, s légkeverő funkcióban 45 percig sütöm. Leszedem a fóliát és készre sütöm.

Sütés előtt ... ... és után







































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése