HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 4., szombat

Halászlé

Halászlé, ahogy én szeretem

Ha már halászlé főzőversenyen voltam, elmondom, hogy én milyen halászlét szeretek. Volt alkalmam különböző halászleveket megkóstolni, tiszait, balatonit, dunait, hortobágyit. A külföldieket most nem említem, mert bár ott is ettem érdekes étkeket, de azokat inkább hallevesnek titulálnám, ami egészen más, bármennyire is finomak, mint a mi halászlénk. Nos, az igazság az, hogy mindegyik magyar halászlé nagyon finom, én mégis a dunaira, és pedig a paksira, a tésztásra szavazok, persze jó sok borssal csípős paprikával.

Az igazi halászlé sokféle halból készül: az alapléhez felhasználható halcsont, keszeg, kárász, törpeharcsa, kecsege, stb., a halászléhez pedig főleg ponty és harcsa. (Lehet csukát is beletenni.)
No, és ne felejtsünk ikrát és tejet is beletenni. Én így szeretem. Mit szeretem, imádom.

Fő a halászlé:


A hagyományos paksi halászlé tésztával...:

... és tejföllel. Meg kell mondanom. Nagyon ízlett. Ezután mindig teszek a halászlébe tejfölt...


... és persze sok sok chili és cseresznyepaprikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése