HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. szeptember 26., vasárnap

Francia saláta



Francia saláta fehérborral

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db krumpli
  • 1 db kicsi zeller
  • borsó
  • 1 db alma
  • 2 db ecetes uborka
  • 1 db főtt tojás
  • 1 doboz tejföl
  • majonéz
  • mustár
  • cukor
  • őrölt fehér bors
  • citromlé
  • fehérbor

Elkészítés:

A sárga és fehérrépát, krumplit, zellert kockára vágom és a zöldborsóval együtt megfőzöm. Leszűrés után egy tálba teszem, hozzáadom a darabolt almát, uborkát és tojást. Egy másik edénybe beleöntöm a tejfölt, keverek hozzá majonézt, mustárt, sózom, borsozom, cukrozom. Adok hozzá egy kevés citromlevet és fehér bort, s hozzákeverem a zöldségekhez. Az egészet egy üvegbe téve a hűtőbe rakom legalább egy napig, hogy az ízek összeérjenek, s a saláta amúgy is hidegen finom.

Önmagában is lehet fogyasztani, de kiváló hidegkonyhához (pl. kaszinótojás, tormás töltött sonka), de halakhoz is kiváló. Én két ételhez is felhasználtam, rántott Pangasyus, és főtt tojás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése