HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 2., hétfő

Káposztás kocka (cvekedli), füstölt szalonnával, fehérborra




Káposztás kocka (cvekedli), füstölt szalonnával, fehérborral

Hozzávalók:

  • 1 kisebb káposzta
  • olaj
  • füstölt szalonna
  • cukor
  • fehér bor
  • bors
  • száraztészta (lebbencs)
  • vaj
  • tejföl

Elkészítés:

A káposztát lereszelem. Egy nagyobb serpenyőbe olajat teszek, ebben megpirítom a szalonnát, majd karamellizálom a cukrot, s beleteszem a káposztát. Sózom, borsozom (jó sok borst használok), s állandó keverés mellett, hogy ne égjen oda, párolom. Amikor már majdnem kész, öntök hozzá egy kevés bort. Sós vízben, melyhez egy kevés olajat adok, megfőzöm a tésztát, leszűröm. Egy serpenyőben kevés vajat olvasztok, beleforgatom a tésztát, s egy kicsit megpirítom. Végül beleforgatom a káposztába, összekeverem. Tálaláskor teszek a közepére egy kanál tejfölt. Aki édesebben szereti, szórhat rá porcukrot is. Én inkább még újra megborsozom.

Megjegyzés:

Ha valaki az egyszerűbb (alap) változatot kedveli, annak itt egy videó:
(Forrás: video > smart)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése