HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 10., szombat






Sült busa filé, párolt, sült zöldségekkel

Hozzávalók:
  • 1 busa filé
  • ételízesítő
  • bors
  • fokhagyma
  • citromlé
  • olívaolaj
  • vaj
  • burgonya
  • sárgarépa
  • karfiol
  • brokkoli
  • cukkini
  • paradicsom
  • citromszelet
  • petrezselyem
  • tarka bors , egész
Elkészítés:
A halfilét ételízesitővel megszórom, borsózom, citromlével, s olívaolajjal meglocsolom, s fokhagymát vágok rá, s hagyom pihenni.
A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedem, a répát félbevágom. Az összes zöldséget előfőzöm, a burgonyát, s a cukkinit szeletelem, egy serpenyőben vajon és olívaolajon készre párolom, ill. sütöm.
Megsütöm a halfilét is mindkét oldalán.
Tálaláskor a tányér közepére teszem a busát, mellé a zöldségeket. A halra tarka egész borst szórok, citromot és petrezselyem zöldet teszek.
Apperitívként vodkát, italként fehér bort fogyasztok hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése