HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 15., csütörtök





Sült banán vanília fagylalttal

Hozzávalók:

  • 1 banán
  • citromlé
  • vaj
  • cukor
  • méz
  • tejszín
  • brandy
  • vanília fagylalt
  • csokoládé öntett
  • menta levél

Elkészítés:

Egy serpenyőben megolvasztok egy kevés vajat, hozzáadok 2 kk cukrot, s karamelizálom, adok még hozzá 2 kk mézet is, s tovább karamelizálom.
A banánt megpucolom, s 5-6 db-ra vágom, beleteszem a serpenyőbe, s minden oldalán megsütöm, a vége felé adok hozzá egy kevés tejszínt. Amikor már majdnem kész öntök bele egy kevés brandyt.
A banándarabokat elrendezem egy tányéron, ráöntöm a szirupot, locsolok rá egy kevés brandyt. Fagylaltos kanállal teszek rá 2 gombóc vanília fagylaltot, meglocsolom a csokoládé öntettel, s díszítem mentalevéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése