HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 28., szerda

Spenót krémleves


Spenót krémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 4 dcl víz
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 20 dkg sajt
  • vegeta
  • 2 db erőleves kocka
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • petrezselymes fokhagymás fűszerkeverék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • toast
  • tejföl

Elkészítés:

A forrásban lévő sós vízbe beledobjuk a megmosott spenótleveleket. 10 perc után kivesszük, s finomra vágjuk. Egy edényben 4 dcl vízbe 2 db húsleveskockát és 1 db zöldségleves teszünk, hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele vegetát, s curry-t, a kockára vágott sajtot, apróra vágott fokhagymát, és petrezselymet, 1 doboz főzőtejszínt, s felforraljuk. Beletesszük a feldarabolt krumplit és összeturmixoljuk.Tálaláskor teszünk bele pirított toastot, s 2 kanál tejfölt a tetejére, s szórunk rá egy kevés curry-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése