HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 18., vasárnap

Pizza Margarita




Pizza Margarita gazdagon

Hozzávalók:
  • 1 db mélyhűtött pizza lap
  • olívaolaj
  • bors
  • ketchup
  • chlliszósz
  • oregano
  • olívabogyó
  • capribogyó
  • csípős hegyes zöldpaprika
  • paradicsom
  • reszelt sajt
  • Parmezán
  • bazsalikom levél
Elkészítés:

A pizzalapot kiveszem a hűtőből, hogy kiengedjen.
A pizzalapot bekenem a szósszal (olívaolaj, ketchup, ciliszósz, bors), megszórom a reszelt sajt felével, ismét öntök rá szószt, megszórom oregáno-val. Teszek rá olívabogyót és kapribogyót, paradicsom darabkákat, vágok rá csípős hegyes zöld paprikát. Locsolok rá olívaolajat.Megint megszórom reszelt sajttal.
200 C fokon kb 15 percig sütöm. Amikor kész díszítem bazsalikom levéllel, s megszórom Parmezán sajt reszelékkel.

Megjegyzés:

A pizza a szegény emberek étele volt. A középkori Itáliában a kenyértésztából lepényt készítettek, megkenték paradicsomszósszal, s a kemencében megsütötték. A tehetősebbek megszórták sajttal.
Híressé akkor lett, amikor 1889-ben a Nápolyba látogató Margherita olasz királynő tiszteletére egy helybéli pizzát készített. A hazafi az olasz zászlót kívánta ábrázolni, a piros volt a paradicsom, a fehér a Mozarella, a zöld pedig a bazsalikom. Az igazi Margarita-t, vagy Margherita-t, de hívják Pizza Napoletana-nak is, ma is így készítik.
Nos, én egy kicsit feljavítottam a Margarita-t.
Buono Appetito!

Egy autentikus Pizza Napoletana készítése a Spigolo Ristorante ,Trattoria, Pizzeria-ban:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése