HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 16., péntek



A világ leggusztustalanabb királyi vacsorája

Ambergris - arannyal főzött bálnahányás

Kemény fába vágták a fejszéjüket azok a séfek, akik az egyesült királyságbeli warwickshire-i kastélyban rendeztek egy 300 fogásból álló bankettet. Nem csupán az ételek mennyisége, de a felhasznált anyagok is kihívást jelentettek, az I. Erzsébet korabeli ételek között arannyal felturbózott bálnahányást is találhattunk.

Olyan ételeket és alapanyagokat használtak fel a séfek Warwickshire-ben, amikkel manapság egyáltalán nem foglalkoznak. Az esemény Sir Robert Dudley, Leicester grófja tiszteletére rendezték, aki 1575-ben szervezett hasonló, 19 napig tartó lakomát.

Sam Bompas és Harry Parr séfeknek elég volt a jóval rövidebb ideig tartó lakomára elkészíteni a 300 fogást, amik között aranylapokkal bevont kocsonyák, cukorszobrok, disznóhólyag és Ambergris, vagyis bálnahányás is szerepelt. Utóbbi természetesen szintén arannyal díszítve.

A bálna "termékét" 24 karátos arannyal főzték együtt, mint a séf, Sam Bompas elmondta, ha olyan személyiséget akarsz lenyűgözni, mint I. Erzsébet, hasonló eszközöket kell bevetni.


A cikket a Deluxe.hu weblapról vettem át, változtatás nélkül.

Erre a cikkre muszáj volt valami erőset bedobnom. Hogy tudnak emberek, mit emberek, "királyi fenségek" ilyen gusztustalan ételt megenni. Ráadásul, ez ínyencségnek számít az angol királyi udvarban. Oh, my God!

mézesbarack

A világot járva sok mindent ettem, de ilyet még nem. Azt hiszem nem is fogok. Akkor már inkább tücsköt, bogarat megeszem, de bálnahányást nem! Még ha 24 karátos arany van benne, akkor sem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése