HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 30., péntek

Fruit vodka

Egy nagyon kellemes bólé.

Hozzávalók:

  • 0,5 db alma
  • 0,5  db grapefruit
  • 0,5 db nektárin
  • 1 szelet görögdinnye
  • 3 szem eper
  • 6 szem málna
  • 10 szem szeder
  • 2 füzér piros ribizli
  • 2 füzér fekete ribizli
  • 2 dl vodka

Elkészítés:

A görögdinnyeszeletet kimagozom, kockára vágom, az almát és a nektárint cikkekre vágom, a citromot szeletelem. Egy kisebb kancsóban váltakozva elhelyezem a gyümölcsöket, belecsavarom egy fél citrom levét, s felöntöm vodkával. Néhány órára a hűtőbe teszem, hogy a vodka átvegye a gyümölcsök ízét, s hogy kellemesen hideg legyen. (Ha lezárjuk, akár napokig is érlelhetjük.) Fogyasztáskor egy pohárba teszünk néhány gyümölcsöt és öntünk bele kb 5 cl vodkát, s teszünk bele egy kanalat.

Megjegyzés:

Aki édesebben szereti (a gyümölcsök egy része fanyar), tehet bele porcukrot. Természetesen a gyümölcsök összeállításánál csak a képzeletünk, ill. a gyümölcsök szezonális jellege szab határt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése