HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 28., szerda



Fasírt pogácsák petrezselymes sült újkrumplival, hagymával, paradicsommal, paprikával

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 db zsemle
  • tej
  • hagyma
  • fokhagyma
  • 1 db tojás
  • ételízesítő
  • bors
  • őrölt piros paprika
  • chilipaprika
  • petrezselyem
  • olaj
  • újkrumpli

Elkészítés:

A zsemlét tejbe áztatom, az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát, s a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba. Hozzáadom a zsemlét, összenyomkodom, beleteszem a tojást, megszórom vegetával, borssal, paprikával, az apróra vágott chilipaprikával, petrezselyemmel. Jól összekeverem, kis lapos pogácsákat formázok, bő olajban kisütöm. Petrezselymes, sült újkrumplival tálalom. Uborka, vagy paradicsomsalátával finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése