HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 22., csütörtök






Currys sült nyúl

Hozzávalók:

  • 50 dkg nyúl hús
  • páchoz:
  • olíva olaj
  • bors
  • curry
  • mustár
  • kakukkfű
  • majoranna
  • fokhagyma
  • sütéskor:
  • sokfűszeres olaj
  • füstölt szalonna
  • friss kakukkfű
  • rozmaring
  • körítés:
  • barna rizs
  • petrezselyem
  • spenótlevél
  • paradicsomszelet

Elkészítés:

A húst a fűszerekkel előző este bepácolom, s beteszem a hűtőbe. Másnap egy füles serpenyőbe teszem, vágok rá füstölt szalonnát kockázva, teszek rá friss kakukkfüvet, rozmaringot, meglocsolom sokfűszeres olajjal (saját készítés), alufoliával letakarom, s beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe. 75 percig sütöm, az utolsó 10 percben grill fokozaton (természetesen folia nélkül).

Megfőzöm a barna rizst. Tálaláskor a rizst megszórom aprított petrezselyemmel, s díszítem spenótlevéllel, petrezselyem levéllel és paradicsomszelettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése